نشست وزیر صمت با مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان و استاندار این استان در محل وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت برگزار شد. 

ایران معدن(iranmaadan.ir):

نشست وزیر صمت با مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان و استاندار این استان در محل وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت برگزار شد.

محمد کرمی، استاندار سیستان و بلوچستان در این نشست با قدردانی از دغدغه جدی وزیر صمت در جهت پیگیری منویات مقام معظم رهبری گفت: بعد از تأکید رهبری معظم انقلاب در دیدار با مردم استان سیستان و بلوچستان، وزارت صمت نخستین دستکاهی است که دغدغه مندانه نسبت به پیگیری مسائل استان اقدامات ویژه‌ای را برنامه ریزی می‌نماید.

وی افزود: امروز با توجه به شرایط استان، باید تلاش کنیم در بحث جذب سرمایه گام‌های مهم برداریم.

کرمی با بیان اینکه خشکسالی، عدم سرمایه‌گذاری و ایجاد شغل جایگزین کشاورزی برای جلوگیری از مهاجرت جوانان باید اولویت همه مسئولان باشد، ادامه داد: با توجه به تأکید مقام معظم رهبری بحث آب استان باید شتاب گیرد تا مشکلات منطقه حل شود.

استاندار سیستان و بلوچستان اضافه کرد: با وجود مجموعه معادن در منطقه می‌توان سرمایه‌گذاری ویژه‌ای داشته باشیم، همچنین بخش خودروسازی و استقبال سرمایه‌گذاران از خودرو‌های برقی می‌تواند تاثیر بسزایی در رشد منطقه داشته باشد.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت صادرات و واردات استان، یادآور شد: در حال حاضر توافقاتی را با کشور افغانستان داشته‌ایم و ۴ هزار کشنده در این رابطه در حال فعالیت هستند.

کرمی همچنین گفت: باید با همت مسئولان و با توجه به ثروت خدادادی استان سیستان و بلوچستان، مشکلات منطقه را برطرف کنیم.

 

سرگزی: فعال شدن معادن به پیشرفت استان کمک می‌کند

محمد سرگزی نماینده زابل نیز در این نشست با بیان اینکه همانطور که در بیانات مقام معظم رهبری آمده است یک عقب ماندگی تاریخی در رسیدگی به موضوعات استان در گذشته اتفاق افتاد، گفت: آنچه که  به عنوان مصوبات مقام معظم رهبری و نظرات ایشان برای توسعه سیستان و بلوچستان پیش‌بینی شده بود اتفاق نیفتاده این در حالی است که اگر این طرح‌ها اجرایی می‌شد راهگشایی برای بهبود وضعیت معیشتی، اقتصادی و فرهنگی بخش‌های مختلفی استان بود.

عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره آنچه که امروزمی تواند پیشرفت استان را در بخش‌های صنعتی، معدنی و تجاری به همراه داشته باشد، گفت: فعال شدن معادن و تکمیل زنجیره‌های فراوری در استان سیستان و بلوچستان، فعال شدن بازارچه‌های مرزی در پهنه استان چه در همسایگی افغانستان و چه در همسایگی پاکستان و توجه ویژه به صنایع دستی به پیشرفت استان کمک می‌کند.

سرگزی ادامه داد: آنچه که مانع استفاده از ظرفیت‌های بالقوه استان شده عدم برنامه‌ریزی متولیان امر در مجموعه وزارتخانه‌های مختلف بوده و امروز این نشست و توجه ویژه وزیر صمت به استان را به فال نیک گرفته و امیدواریم با عزمی که در مجموعه وزارتخانه وجود دارد و عملیاتی شدن شش مصوبه از مصوبات سفر مقام معظم رهبری که به این وزارتخانه مربوط است، بخشی از دغدغه‌های مردم این استان را کاهش می‌دهد.

وی با تاکید براینکه امید است با عزم جدی وزارت صمت و مجموعه دستگاه‌های استانی و نمایندگان استان در کنار دولت بخش عمده‌ای از مشکلات مردم مرتفع شود، اظهار داشت: در حوزه معدن باید به این نکته توجه شود که فعال شدن مجموعه معدنی نیازمند عزم فرابخشی با همراهی وزارت نیرو در تامین برق مورد نیاز صنایع استان است، افزود: امروز صنایع، برق مضاعفی را در استان طلب می‌کند که باید هرچه سریعتر نسبت به احداث نیروگاه‌ها در آن اقدام شود.

نماینده مردم سیستان‌وبلوچستان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: با توجه به اینکه در حوزه صنعت در طول ۴۴ سال بعد از انقلاب آنچنان که باید توجهی به تولید و تامین برق صنایع  استان نشده،  باید این نگاه که معادن از ظرفیت بالقوه استان است،  سرمایه گذاری لازم صورت گیرد.

نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر زیرساخت‌های صنعتی از جمله آب، برق و گاز تامین نشود نمی‌توانیم برنامه‌های تحولی مقام معظم رهبری را اجرایی کنیم.

سرگزی با تقدیر از وزیر صمت به عنوان اولین وزارتخانه پیشرو در پیگیری منویات مقام معظم رهبری در دیدار مردم سیستان‌وبلوچستان، گفت: وزیر صمت با توجه به مدت محدودی که در وزارتخانه حضور  دارند توانسته با نگاه ویژه و اراده قوی در بخش‌های مختلف اقدامات چشمگیری را انجام دهد و در این خصوص نیز  پیگیر اجرای پروژه‌های مهم از جمله انتقال آب از دریای عمان بوده است.

وی افزود: توجه ویژه به صنایع دستی استان بخشی از توسعه و تغییر در معیشت و اقتصاد و اشتغال مردم در اسنان را محقق می‌کند.

سرگزی در پایان با اشاره به توجه ویژه وزیر صمت به خودرو‌های برقی گفت: با توجه به اینکه امروز مسئله جدی در حوزه انرژی مصرف سوخت‌های غیر فسیلی است حرکت به سمت برقی شدن ناوگان فرصت‌های خوبی در بحث صرفه جویی سوخت ایجاد خواهد کرد.